Het topmodel van de BMW 5 Serie, de M550i xDrive, is ontworpen 'voor klanten die bijzonder sportieve rijeigenschappen zoeken maar het alledaagse gemak van hun BMW niet willen opgeven'. Vandaag stelt BMW 'em nader voor.

Op de aanstaande autoshow van Detroit, in januari, kan het publiek voor het eerst de zevende generatie BMW 5 Serie bewonderen. Het Beierse merk neemt ook een aantal speciale uitvoeringen mee, waaronder het topmodel BMW M550i xDrive dat in maart 2017 op de markt komt. Vandaag vertelt het merk alvast meer over deze M-versie. 

BMW 5 Serie Sedan

In tegenstelling tot sommige concurrenten brengt BMW M niet zoveel mogelijk performance-uitvoeringen uit, de huistuner selecteert modellen voor enkele strategische doelgroepen. Bij de 5 Serie zijn dat klanten die veeleisend zijn wat betreft alledaags gemak maar die tevens houden van stevig doorrijden op een plezierige, dynamische wijze. Comfort, assistentiesystemen én prestatietechniek zijn dus in de M550i xDrive verenigd. 

Dit biedt de M550i xDrive

Om met die laatste techniek te beginnen: de V8 M Performance TwinTower Turbo-benzinemotor heeft 4,4 liter inhoud, twee twin-scroll turbochargers en genereert bij 5.500 tpm het maximale vermogen van 462 pk. Het maxiumum koppel van 650 Nm is al beschikbaar vanaf 1.800 tpm. De M550i kan vanuit stilstand binnen 4 seconden op de 100 km/u zitten. De motor is gekoppeld aan een 8-traps Steptronic Sport-automaat en xDrive. Dat All-Wheel Drive-systeem verdeelt de power over alle vier de wielen, afhankelijk van de situatie maar normaliter met extra vermogen voor de achterwielen.

BMW 5 Serie Sedan

De M550i xDrive komt verder met onder meer een M Aerodynamic-pakket, M Sport-ophanging (10 mm lager dan de reguliere 5 Serie), 19 inch lichtmetalen M-wielen, M Sport-remmen met remklauwen, een M sportuitlaatsysteem en Power Steering. Ook het interieur is sportief met onder andere een M sportstuurwiel, aluminium pedalen en sportstoelen in zwart leer afgezet met blauwe stiksels.

Net als de andere 5 Serie-uitvoeringen wordt het topmodel afgeleverd met de nodige veiligheids- en assistentiesystemen. Het vernieuwde BMW Connected-systeem, dat allerhande mobiele apparaten integreert met de infotainmentfuncties van de auto, fungeert als een 'personal mobility manager'. Navigatie wordt bijvoorbeeld aangevuld met het dirigeren van de auto naar een vrije parkeerplek, het afrekenen van de parkeerkosten en aanwijzingen hoe van de parkeerplek naar de eindbestemming te komen.

BRON: https://www.autokopen.nl/autonieuws/2016/december/42041-bmw-m550i-xdrive...

0 Reacties
jan 8, 2017 By wouterb038